Microsoft heeft plannen om online gameservice Xbox Live ook naar mobieltjes te brengen. Dat blijkt uit een vacature op de website van de hard- en softwarefabrikant.

In de vacature meldt Microsoft dat het op zoek is naar een ‘Principal Program Manager’, die verantwoordelijk zal zijn voor de integratie van ‘Xbox Live-spellen in Windows Mobile’. Dat lijkt erop te wijzen dat het bedrijf concrete plannen heeft om haar succesvolle Xbox Live-service naar Windows-mobieltjes te brengen.

Xbox Live is bekend van de Xbox 360 spelcomputer, waarop de dienst verschillende games, muziek en films aanbiedt. Daarbij voorziet de service in verschillende mogelijkheden voor sociale interactie: gebruikers kunnen een avatar aanmaken, communiceren met vrienden en elkaar uitnodigen om online met elkaar te spelen.

Ook deze functies lijken deel uit te maken van de mobiele gameplannen van Microsoft. Het bedrijf laat via de vacature weten vooral geïnteresseerd te zijn in ‘integratie van avatars, sociale interactie en ervaringen op meerdere schermen’.