AMSTERDAM – Steeds meer wordt duidelijk over Googles eigen telefoon: de Nexus One. Op diverse sites zijn al beelden verschenen van de smartphone die duidelijk in het vaarwater van de iPhone moet zitten.

Sinds Google zijn medewerkers de Nexus One mee naar huis gaf, is het hek van de dam. Sindsdien regent het speculaties rondom het toestel. Het high end-toestel zou eind januari in ons land op de markt moeten verschijnen.

Al eerder werd duidelijk dat HTC zorg draagt voor de hardware. Als software gebruikt Google vanzelfsprekend het eigen Android, dat al bij meer toestellen dienst doet.

Het huidige Android-vlaggenschip, de Motorola Droid, zou op alle vlakken zijn meerdere moeten erkennen in de Nexus One. Dit is althans op te maken uit de review op gadgetsite Gizmodo. De Nexus ziet er mooier uit, is sneller en heeft een beter scherm. Sowieso valt op dat de Nexus One veel meer op de iPhone lijkt dan bijvoorbeeld de Droid.

iPhone

Ondertussen zijn er ook alweer de nodige speculaties over een nieuwe generatie iPhones. Deze zou tegemoet moeten komen op een van de meest gehoorde klachten: de kwaliteit van de camera.

De nieuwe iPhone, die pas halverwege het volgend jaar wordt verwacht, zou een 5 megapixel-camera krijgen.