De geruchten rond een tablet van Apple laaien vlak voor het einde van het jaar nog even hoog op. Volgens Financial Times komt Apple al in januari met een aankondiging van het spookapparaat.

Volgens de Amerikaanse krant heeft Apple in januari de onthulling van een nog niet nader gespecificeerd product of dienst op de planning staan. Financial Times brengt deze lancering in verband met geruchten dat Apple druk aan het lobbyen is voor een nieuwe abonneedienst.

Hierbij zou de computer- en elektronicafabrikant films en tv-series verhuren tegen een maandelijks abonnementsbedrag. In de VS verhuurt Apple al langer videocontent via de iTunes Store en Apple TV, maar gebruikers betalen vooralsnog per gehuurde (of aangeschafte) titel.

Steun in de rug
Uit verklaringen van anonieme bronnen concludeert Financial Times dat de service al in januari wordt aangekondigd in de VS. Volgens de krant is de dienst mede bedoeld als steun in de rug van een nieuw product, dat best eens Apples tablet zou kunnen zijn. Financial Times verwacht daarom dat deze tablet ook al in januari zou worden geïntroduceerd.

Die verwachting wordt gesteund door de geruchten dat Apple ook andere content wil aanbieden op iTunes. Daarbij valt te denken aan digitale boeken, tijdschriften en kranten.