Performance Designed Products heeft een bijzondere manier bedacht om klassieke Virtual Console-games te bedienen op de Wii. Maar of Nintendo’s Traditionele Controller zich hierdoor bedreigd moet voelen, is nog maar de vraag.

De B.O.S.S. ziet er op de foto misschien uit als een verminkte SuperNes-controller (waar zijn de X-, Y-, L- en R-knoppen?), maar dat beeld is niet helemaal correct. Het is namelijk een fors uitvergrootte versie van een verminkte SuperNes-controller. Of liever gezegd: het is een skin die de Wii-afstandsbediening er zo uit laat zijn.

Men kan zich afvragen of dat wel zo fijn speelt. Voor gamers met grote handen kan de B.O.S.S. misschien nog een leuk alternatief zijn voor Nintendo’s eigen Traditionele Controller. Al moet men dan wel genoegen nemen met minder knoppen.

In alle andere gevallen lijkt de skin niet veel meer te bieden dan een portie nostalgie, gecombineerd met onvervalste frustratie. Verwoede verzamelaars hoeven er gelukkig niet meer dan 10 dollar voor op te hoesten.