Hoe bereiken gadgetfabrikanten het vrouwelijke geslacht? Navigon vroeg het zich vorige week nog af, en Monster geeft antwoord: het bedrijf laat het design verzorgen door een vrouwelijke popster.

Monster heeft hiphopproducent Dr. Dre al meerdere keren aan het werk gezet om een paar stevige oordoppen en koptelefoons te helpen ontwikkelen. Deze Beats by Dr. Dre-lijn krijgt nu gezelschap van de Heartbeats by Lady Gaga-serie, een soort vrouwelijke uitvoering van Monsters oordopjes.

De techniek achter de oordopjes die Monster met Dr. Dre maakte, is daarbij gecombineerd met het artistieke oog van Lady Gaga. De popster heeft zich uitgeleefd op een bijzonder ontwerp. Hierdoor lijkt het alsof men oorbellen draagt, wanneer men de Heartbeats by Lady Gaga in doet.

De in-ear oordopjes leveren volgens Monster ‘perfecte hoge tonen, een precies middengebied en een nachtclubwaardige bas’. Net als bij de Beats by Dr. Dre Tour zijn de snoeren plat, waardoor ze volgens de fabrikant minder snel in de knoop raken.

De nieuwe oordopjes zijn verkrijgbaar in ‘helder chroom’, ‘zwart chroom’ en ‘rood chroom’. Ze worden geleverd met een beschermetui en verschillende formaten oorpluggen. De Heartbeats by Lady Gaga-oordopjes kosten ongeveer 100 euro.