Computerfabrikant Packard Bell heeft opnieuw vlinders in de buik. Bracht het bedrijf in juli de vlindervormige EasyNote Butterfly s uit, nu laat Packard Bell de Butterfly m vrij.

De nieuwe EasyNote Butterfly m heeft een diagonaal van 15,6 inch, en is daarmee een slag groter dan zijn 13,3-inch voorganger. Net als de Butterfly s is het nieuwe apparaat echter zeer energiezuinig, aldus Packard Bell. De batterij zou het acht uur volhouden, voor het apparaat weer aan de lader moet.

Dat is voor een deel te danken aan de Intel CULV-processor van 1,3 GHz. Deze energiezuinige processor helpt de batterij een handje en zorgt er bovendien voor dat de schootcomputer extra slank van de fabrieksband komt rollen. Met zijn glanzend zwarte binnenkant en aluminium buitenkant ziet het apparaat er ondertussen fraai uit.

Daarnaast heeft het HD-scherm van de nieuwe Butterfly een achtergrondverlichting met ledjes. Dat maakt het display energiezuiniger dan oude laptopschermen, terwijl ook de helderheid een flink zetje in de rug krijgt.

Verdere specificaties zijn onder meer 4 GB geheugen, een 320 GB harddisk en snel draadloos internet dankzij ondersteuning voor wifi 802.11n. De on-board grafische chip – een Radeon HD 4330 – is krachtig genoeg om HD-video vloeiend af te spelen. De ingebouwde hdmi-uitgang hoeft zich dus niet te vervelen.

De laptop draait op Windows 7 Home Premium en wordt geleverd met Adobe Photoshop Elements 7. De Butterfly m heeft verder een 5-in-1 kaartlezer aan boord, en beschikt over een touchpad met multi-touchtechnologie. Voor 699 euro komt deze vlinder over de toonbank fladderen.