Dat Dell niet vies is van mobiele telefoons, mag duidelijk zijn: onlangs lanceerde het computerbedrijf zijn eerste smartphone in China. Dells flirt met de mobiele-telefoonindustrie is nog wat serieuzer geworden, nu het bedrijf heeft aangekondigd er een aparte divisie voor op te richten.

De Mini 3i, zoals Dells eerste smartphone heet, is eind november op de Chinese markt losgelaten. Blijkbaar valt de populariteit niet tegen, want Dell heeft laten blijken dat het serieuze plannen heeft om de mobieltjesmarkt te veroveren.

De Wall Street Journal kreeg vrijdag van een Dell-woordvoerder te horen dat de Amerikaanse computerfabrikant een aparte divisie opricht voor mobiele telefoons. Deze ‘Communications Group’ zal worden geleid door Ron Garriques, die eerder de scepter zwaaide over Motorola en momenteel Dells consumentendivisie aanvoert.

De nieuwe divisie zal zich richten op de vervaardiging van mobieltjes. Ook ontfermt de kersverse Communications Group zich over ‘vergelijkbare portable apparaatjes’. Vermoedelijk valt daarbij te denken aan internettablets en eventueel zelfs e-readers.