TomTom heeft maandag de vernieuwde real-time verkeersinformatiedienst HD Traffic 3.0 aangekondigd. HD Traffic maakt onder andere gebruik van mobiele telefoons om zo nauwkeurig een file in kaart te brengen, zelfs op secundaire wegen. Met deze nieuwe versie heeft TomTom in Nederland een 40% hoger bereik van secundaire wegen en een accuratieverbetering van 25%

Het aantal files dat HD Traffic 3.0 kan detecteren op secundaire wegen door heel Europa is sterk verbeterd. In Frankrijk is er zelfs een toename van 75% en in het Verenigd Koninkrijk 40%. De Zwitserse gebruikers van HD Traffic hebben zelfs een verbeterd bereik van 200% op secundaire wegen.

De accuraatheid van de verkeersinformatie, over het exacte punt en tijd waar de file start, is ook verbeterd op secundaire wegen. In Frankrijk en Zwitserland is dit respectievelijk 35% en 20% toegenomen. Daarnaast is ook nog de accuraatheid op de Franse snelwegen verbeterd met 30%.

De verbeteringen van HD Traffic 3.0 zijn te danken aan de grote enthousiaste gebruikersgroep van HD Traffic en haar zelfverbeterend systeem. De nieuwe verbeterde service is nu beschikbaar voor alle bestuurders die zich op TomTom’s LIVE Services hebben geabonneerd.