De gebruiksmogelijkheden van de iPhone waren al niet beperkt, maar dankzij ThinkFlood mag men er weer eentje bij optellen. Het bedrijf komt namelijk met de RedEye, die Apples smartphone omtovert in een universele afstandsbediening.

De iPhone en iPod touch waren al te gebruiken als afstandsbediening voor iTunes-muziek, daarvoor heeft Apple zelf de applicatie ‘Remote’ in de AppStore gezet. En dankzij Sonos’ Controller-software kan men de ‘i-apparaatjes’ zelfs gebruiken om draadloze muziekkastjes overal in huis te bedienen. Maar de RedEye gaat nog een stapje verder.

Het principe van RedEye is vergelijkbaar met dat van Sonos. Men kan de benodigde software gratis downloaden in Apples online applicatiewinkel. Om de software ook daadwerkelijk te kunnen gebruiken, is er echter tevens een stukje hardware nodig. Die komt in de vorm van het RedEye basisstation.

Dit basisstation ontvangt de signalen van de iPhone of iPod touch via wifi, en geeft die vervolgens via infrarood door aan de bediende apparatuur; videorecorders, dvd-spelers, blu-rayspelers, televisies, beamers, et cetera. De benodigde bedieningscodes haalt RedEye van het internet. En kan hij ze niet vinden, dan kan hij ze ‘leren’ door de oude afstandsbediening voor het infrarood oog te houden en diverse knoppen in te drukken.

De benodigde knoppen verschijnen op het scherm van de iPhone of iPod touch, maar bepaalde bedieningsfuncties zijn ook beschikbaar door met de telefoon of mp3-speler te schudden. RedEye is inmiddels beschikbaar vanuit de VS en kost zo’n 125 euro. De verzending naar Nederland is gratis.