Nokia heeft haar goede voornemens voor 2010 kenbaar gemaakt. De mobieltjesmaker wil haar mobiele besturingssysteem Symbian verbeteren en haar eerste ‘mobiele computer’ met Maemo 6 uitbrengen.

Nokia is erop gebrand om haar Symbian OS op te frissen. De verjongingskuur moet zorgen voor een betere gebruikerservaring bij Nokia’s nieuwe lichting smartphones. Het bedrijf verwacht hiermee twee nieuwe ‘productmijlpalen’ neer te zetten in 2010: de eerste in de eerste helft van het nieuwe jaar, en de tweede tegen het einde van het jaar.

Ook wil de Finse mobieltjesfabrikant komend jaar haar eerste ‘mobiele computer’ met het nieuwe besturingssysteem Maemo 6 uitbrengen. Het product moet in de tweede helft van 2010 uitkomen. In diezelfde periode hoopt Nokia de aanvoer van nieuwe telefoonmodellen met touchscreens en fysieke qwertytoetsenborden op te voeren.

De goede voornemens komen niet uit de lucht vallen. De Nederlandse elektronicapers riep Nokia eerder deze week nog uit tot het slechtste merk van 2009, een twijfelachtige eer die het bedrijf overigens deelde met Motorola. De Finse telefoonfabrikant heeft het afgelopen jaar te weinig verrast en wist niet aan te klampen bij de gelikte smartphones die concurrenten als Apple en HTC uitbrachten.