Elektronicafabrikant Cenceptronic introduceert deze week twee nieuwe high-end routers: de 300Mbps 11n Wireless Gigabit Router & Access Point, en de 300Mbps Wireless 11n ADSL Modem & Router.

Met de eerstgenoemde router mikt het bedrijf op gamers. Hij ondersteunt draadloze netwerken met maximaal 64 computers, wat geen overbodige luxe is bij draadloos-LAN-party’s. Het apparaat beschikt over vier gigabit netwerkpoorten. Ook de WAN-poort, waarop men het modem moet aansluiten, ondersteunt een doorvoersnelheid van een gigabit per seconde.

De tweede router heeft wel een ingebouwd modem voor ADSL-verbindingen. Volgens de fabrikant kan het apparaat overweg met de signalen van alle ADSL-aanbieders in Nederland. Zo hoeft men niet langer een router en modem naast elkaar te zetten. De modemrouter beschikt over een WPS-knop, waarmee het volgens Conceptronic mogelijk is om het apparaat met één druk op de knop te installeren en versleuteling toe te passen.

De twee nieuwe wifi-routers bieden beide ondersteuning voor draadloze 802.11n-netwerken, waarmee de draadloze verbindingssnelheid op maximaal 300Mbps komt te liggen. De modemrouter (C300APRA2) is inmiddels verkrijgbaar, zijn gamesgeoriënteerde broertje (C300GBRS4) volgt over twee weken. Voor elk van beide apparaten vraagt Conceptronic zo’n 90 euro.