Een halve maand na de wereldwijde lancering brengt Samsung haar nieuwste Android-smartphone ook naar Nederland. Volgens het Koreaanse elektronicabedrijf is de Galaxy Spica per direct verkrijgbaar.

Medio november stuurde Samsung nog een internationaal persbericht uit, waarin de Galaxy Spica (i5700) werd aangekondigd. Toen was nog niet bekend wat de nieuwe smartphone hier zou kosten. Inmiddels laat Samsung Nederland weten dat het Android-mobieltje te koop is voor 349 euro.

De Galaxy Spica is het kleine broertje van de eerder uitgebrachte Galaxy. De 1,32 centimeter dikke gsm biedt toegang tot mobiele diensten van Google, maar ook tot sociale netwerken als Facebook en MySpace. Verder is er augmented reality-software aanwezig, die gps-gerelateerde internetinformatie over camerabeelden van de omgeving plaatst.

Het mobieltje laat zich bedienen via een touchscreen, terwijl een stevige accu van 1500mAh voor een lange batterijduur moet zorgen. Ook heeft de Galaxy Spica een 3,5-millimeter mini-jackaansluiting aan boord, waarop de meeste koptelefoons en headsets zijn aan te sluiten.