Het blijft een gedoe om usb-sticks van de ene computer in de andere computer te steken. En daarbij kan een computer praktisch niet genoeg usb-poorten hebben. De USB LANPort 400 kan weleens de oplossing zijn voor beide problemen.

Sharkoon heeft zojuist hun USB LANPort 400 gelanceerd. Deze usb-hub heeft 4 poorten die ideaal zijn voor usb-sticks. Uiteraard is hij ook geschikt voor anderen apparaten met usb, maar hij lijkt speciaal te zijn ontworpen voor usb-sticks. Die kunnen er in ieder geval makkelijker ingestoken worden.

Deze usb-hub kan verbinding maken met het netwerk via Ethernet. De hub zelf is voorzien van een magneet zodat hij overal opgeplakt kan worden. De USB LANPort 400 werkt alleen voor computers met het besturingssysteem XP of Windows7.

Van te voren moet op elke computer die gebruik wil maken van Sharkoon's usb-hub de benodigde software worden geïnstalleerd. Er zijn twee modellen verkrijgbaar van de USB LANPort 400. De 4 poorten versie kost 25 euro en de single poort versie kost 15 euro.