Hdmi-beelden draadloos van A naar B brengen is geen goedkope bezigheid. Het Amerikaanse Rocketfish probeert daar verandering in te brengen met de WirelessHD Adapter.

Het lijkt ideaal: het HD-beeld van de blu-rayspeler voorin de kamer draadloos naar de beamer achterin sturen, zodat men geen kronkelende kabels over de vloer hoeft te trekken. En het kan tegenwoordig ook. Zo introduceerde (pdf) Philips onlangs de Wireless HDTV Link en heeft Sony de DMX-WL1 in de ‘aanbieding’.

Maar de prijzen van deze oplossingen, die doorgaans bestaan uit een zender en ontvanger met elk een of twee hdmi-aansluitingen aan boord, zijn om van te duizelen. Voor haar 1080i-oplossing vraagt Sony na een prijsverlaging 500 dollar (omgerekend 333 euro). Philips’ draadloze hdmi-setje gaat voor 599 euro over de toonbank.

Heel veel goedkoper is Rocketfish’ WirelessHD Adapter niet: deze kost in de VS 599 dollar. Maar daarvoor krijgt men wel een draadloze oplossing die echte 1080p met 60 beelden per seconde draadloos kan versturen over 10 meter. Sony’s en Philips’ producten komen niet verder dan respectievelijk 1080i en 1080p30.