Navigons navigatiesoftware voor de iPhone is in eerste instantie bedoeld om de weg te kunnen vinden per auto. Maar binnenkort wordt de software uitgebreid met voetgangersnavigatie.

Navigon liet maandag weten dat het versie 1.4.0 van haar software ter goedkeuring aan heeft geboden bij Apple. De update, die gratis is voor bezitters van MobileNavigator voor de iPhone, voorziet in dertien nieuwe functies. Belangrijkste toevoegingen zijn voetgangersnavigatie en de mogelijkheid om adressen te zoeken via Google Local Search.

De voetgangersnavigatie maakt gebruik van het digitale kompas van de iPhone 3GS, en zorgt ervoor dat men direct kan zien in welke richting men loopt.  Daarnaast heeft Navigon een functie toegevoegd voor het invoeren van gps-coördinaten (met hoogte- en breedtegraden). Hiermee kunnen gebruikers onderling hun posities uitwisselen via e-mail of navigeren naar een punt waarvan alleen de coördinaten bekend zijn.

De Google Local Search-functie moet ervoor zorgen dat iPhone-gebruikers eenvoudig de weg kunnen vinden naar locaties waarvan ze het adres niet kennen. Zo voeren ze bijvoorbeeld ‘restaurant Amsterdam’ in om een uitgebreide lijst te krijgen van restaurants in Amsterdam, met een gedetailleerde omschrijving hoe ze er het snelst kunnen komen.

Zodra Apple de update heeft goedgekeurd, zal deze gratis te downloaden zijn voor gebruikers van Navigons iPhone-software, aldus de fabrikant.