Fraaie prenten schieten uit de losse pols wordt steeds makkelijker. Zeker nu ook digitale spiegelreflexcamera’s doorgaans over een LiveView-functie beschikken. De Pro-View tilt dit gemak naar een hoger niveau.

De Pro-View is een extern scherm voor spiegelreflexcamera’s. Hij communiceert draadloos met het prententoestel, zodat men op afstand kan zien wat de camera ‘ziet’. De maximale afstand bedraagt zo’n 150 meter.

Het 3,5-inch lcd-scherm laat beelden zien in een nette resolutie van 640 bij 480 pixels. Er zijn maximaal zelfs vier camera’s mee verbinden, waarvan de beelden dan worden verdeeld over het scherm. In dat geval moet men wel investeren in extra zenders, want bij de Pro-View wordt er maar één geleverd. Die dient over het oculair van de camera te worden geschoven.

Helaas is de Pro-View niet te gebruiken om de camera af te stellen en foto’s te nemen. Daarvoor zijn aparte afstandsbedieningen nodig. Op die manier worden fotografen flink op kosten gejaagd, want een Pro-View kost alleen al ruim 260 euro.