Denon komt met een nieuwe blu-rayspeler, gericht op filmliefhebbers met kritische oren. Vrijdag verschijnt de DPB-4010UD, die HD-video combineert met de audioprestaties van een high-end cd-speler.

De nieuwe DBP-4010UD beschikt over allerlei technologieën om de best mogelijke geluidskwaliteit te bieden, aldus Denon. Naast dure termen als ‘Dynamic Discrete Surround Circuit-HD’ moet men daarbij ook denken aan ‘Denon Link 4th’: een feature die volgens de makers een storingsvrije overdracht van hdmi-geluid garandeert.

Het apparaat kan overweg met nieuwerwetse HD-audioformaten, waaronder DTS-HD Master Audio en Dolby TrueHD. Naast blu-rayschijfjes slikt hij ook een aantal exotischere diskindelingen, zoals sacd, dvd-audio en hdcd. Een krachtige videoprocessor zou er ondertussen voor zorgen dat dvd’s beter uit de verf komen dan bij de gemiddelde blu-rayspeler. Digitale ruisreductie doet de rest.

Eén van de beste
Ook buiten audio om biedt deze veelvraat ondersteuning voor de nieuwste blu-rayfuncties, zoals BD-Live en Bonusview. Met 10 kilo is het ook letterlijk een zware jongen, maar dat helpt de DBP-4010UD wel om hinderlijke trillingen te voorkomen.

De verschillende onderdelen zijn ondertussen van elkaar afgeschermd, om onderlinge storingen te vermijden. Dit alles moet resulteren in één van de beste blu-rayspelers op de markt. Maar het is dan ook zeker niet de goedkoopste: Denons nieuwste kost 2099 euro.