Creative heeft in de VS de derde generatie gelanceerd van haar Vado HD pocketcamera. De nieuwe HD-videocamera voor in de broekzak biedt nu onder meer een aansluiting voor een externe stereomicrofoon.

Creatives Vado HD 3rd Gen neemt nog steeds video op in een resolutie van 1280 bij 720. Deze HD-filmpjes worden opgeslagen in het ingebouwde geheugen (nog steeds 4GB). De kwaliteit van die filmpjes zou bij de nieuwe versie flink verbeterd zijn. Dit wordt vooral duidelijk bij het filmen in slecht verlichte omgevingen, belooft de Amerikaanse tak van Creative.

Ook heeft de derde generatie Vado HD een nieuwe aansluiting op de bovenkant. Hierop kan een externe stereomicrofoon worden aangesloten voor betere geluidsopnames. De multifunctionele aansluiting is tevens te gebruiken voor koptelefoons. En daarnaast kan de nieuwe Vado nu ook foto’s nemen.

De Creative Vado HD 3rd Gen is in de VS inmiddels verkrijgbaar voor 180 dollar (119 euro). Of deze uitvoering ooit in Nederland uit zal komen, is nog maar zeer de vraag. In de Europese webshop van Creative is alleen nog maar de eerste generatie Vado HD te koop. Voor Nederlanders kost die 200 euro.