Razer lanceert deze week een nieuwe gamemuis, waarbij men zelf mag bepalen hoe de duimknoppen komen te zitten. De fabrikant van game-accessoires heeft deze nieuwe muis de Imperator genoemd.

De Imperator is op een aantal punten een vreemde eend in de bijt binnen Razers muizenaanbod, zelfs binnen de complete markt voor gamemuizen. Het is namelijk de eerste spelletjesmuis waarbij gebruikers de ligging van de duimknoppen zelf kunnen bepalen.

De twee zijknoppen – die in zoekvensters en internetbrowsers functioneren als vooruit- en terugknop en in games programmeerbaar zijn – mag men zelf op hun plek schuiven en vastklikken, zodat de muis beter aansluit op het eigen gamegedrag. Heel veel vrijheid krijgen gebruikers daar echter niet bij: ze kunnen de knoppen meer naar voren of naar achter plaatsen. Verticale bewegingsruimte is er niet.

Zijn de meeste Razer-muizen geschikt voor zowel links- als rechtshandigen, de Imperator is specifiek ontwikkeld voor alleen rechtshandigen. De gevoeligheid is instelbaar tot maximaal 5600 dpi, en de muis heeft in totaal zeven programmeerbare knoppen.

In december komt de Razer Imperator in de winkels te liggen, maar hij is ook nu al online te bestellen bij Razer. De prijs bedraagt 70 euro.