Nokia toverde dinsdag een stel hippe telefoons uit de hoge hoed. De Finse telefoonfabrikant brengt binnenkort de Nokia 6700 slide en 7230 uit, twee kleurrijke slidermobieltjes.

De Nokia 7230 komt in twee kleuren op de markt: men kan kiezen tussen roze en zwart. In beide gevallen krijgt men een stijlvol mobieltje dat kan internetten en mailen via 3G. Wifi-netwerken worden echter niet ondersteund.

Het mobieltje kan naast bellen en internetten ook muziek en video’s afspelen. Er wordt een geheugenkaart van 2GB meegeleverd. Video’s verschijnen op een 2,4-inch scherm met een resolutie van 320 bij 240 pixels. Daarnaast heeft het apparaat een fm-radio aan boord, bluetooth en een 3,2-megapixel fotocamera. Het toestel – dat begin 2010 voor zo’n 119 euro in de winkels komt te liggen – blijft maximaal twee weken standby op één batterijlading.

De Nokia 6700 slide heeft in grote lijnen dezelfde specificaties, al is zijn scherm net een halve centimeter kleiner. Ook heeft dit mobieltje een wat serieuzere camera met 5 megapixel en dubbele ledflitser. Daarmee zijn bovendien filmpjes te schieten, die volgens Nokia makkelijk te delen zijn met anderen.

Hoewel dit mobieltje daarmee wat completer lijkt dan de 7230, wordt de 6700 slide zonder geheugenkaartje geleverd. Het toestel accepteert wel MicroSD-geheugenkaartjes van maximaal 16GB. Ook is dit toestel nog net wat kleurrijker dan de Nokia 7230: de 6700 slide is begin volgend jaar verkrijgbaar in zes verschillende kleuren. De prijs zal zo’n 190 euro bedragen.