Brando heeft een nieuw minitoetsenbordje gelanceerd voor hometheatre-pc’s. Hiermee moeten thuisbioscoopcomputers simpel vanaf de bank te bedienen zijn, want het keyboardje is niet veel groter dan een smartphone.

Het nieuwe, ultrakleine toetsenbordje ziet er zelfs een beetje uit als een Blackberry-smartphone. Alleen is het lcd-scherm dan vervangen door een touchpad, zodat er geen muis meer nodig is. Op de onderste helft is ondertussen een qwertytoetsenbord met priegelknopjes te vinden.

Met die kleine toetsjes is dit zeker niet de ideale kantoorkeyboard, maar het lijkt wel geschikt om vanaf de bank de bioscoop-pc mee aan te sturen. Uiteraard werkt het toetsenbordje draadloos, er wordt dan ook een usb-ontvanger meegeleverd. Hij draait bovendien op een oplaadbare accu.

Om de htpc ook in het donker goed te kunnen bedienen, zijn de toetsen voorzien van knopverlichting. Het toetsenbordje meet in totaal zo’n 8 x 12,5 x 0,8 centimeter. Hij is compatibel met pc’s die draaien op Windows 2000 of nieuwer. De prijs bedraagt iets meer dan 40 euro.