Elektronicafabrikant Sony toont ’s werelds grootste 3D-televisie op een Japanse elektronicabeurs. Dit led-scherm heeft een beelddiagonaal van 280 inch.

Met zijn 280 inch – zo’n zeven meter – zal Sony’s 3D Led Wall niet zomaar in iedere woonkamer passen. Dat is dan ook niet de bedoeling: met deze enorme HD-ledtelevisie mikt de Japanse elektronicafabrikant vooral op vermogende bedrijven.

Hoe vermogend die bedrijven precies moeten zijn, is niet helemaal duidelijk. Wel is bekend dat het 3D-scherm niet in één stuk aan de deur wordt afgeleverd. Het gigantische display is opgebouwd uit zeventig ledtelevisies van 28 inch.

Om de beelden op dit 280-inch scherm in 3D te kunnen ervaren, moet de kijker een speciaal brilletje dragen, met polariserende film in plaats van glazen. De uit de kluiten gewassen televisie – die bijna 6,5 meter breed is – kan overigens ook gewoon 2D-beeld in Full-HD weergeven.

Sony wil komend jaar de eerste 3D-televisies voor consumenten uitbrengen. Ook is onlangs bekend geworden dat de PlayStation 3 in de toekomst games en films in 3D zal kunnen weergeven dankzij een firmware-update.