De Duitse hardwarefabrikant Roccat heeft een nieuw toetsenbord geïntroduceerd voor gamers. Volgens het bedrijf is deze Roccat Arvo het eerste gaming keyboard met speciale duimtoetsen aan boord.

De nieuwe Arvo valt in de eerste plaats op door zijn omvang. Zijn de meeste gametoetsenborden nogal fors, daar heeft Roccat haar nieuwste keyboard juist compact gehouden. Het idee is dat er meer ruimte overblijft voor een opgeruimd gamebureau.

Bijzonder zijn ook de drie duimknoppen onder de spatiebalk. Hier zijn macro’s en andere functies aan toe te wijzen, zodat pc-gamers bepaalde acties makkelijker kunnen uitvoeren. Als voorbeeld noemt de Duitse fabrikant de aanvalsspreuken in titels als World of Warcraft, maar ook het herladen van wapens in schietgames.

December
Het numerieke gedeelte van het toetsenbord kent eveneens een speciale gamefunctie. Daarbij lichten de pijltjestoetsen en de CapsLock-knop op. Gebruikers kunnen tussen de normale stand en de gamestand schakelen met behulp van een speciale ‘Mode’-knop boven de nummertoetsen.

De rest van het toetsenbord heeft overigens geen toetsverlichting. Wel belooft Roccat dat de Arvo bestand is tegen driftbuien, omdat er een stevige metalen plaat bij in is gebouwd. Het nieuwe gametoetsenbord komt medio december in de winkels te liggen en gaat 60 euro kosten.