Alcatel-Lucent heeft in samenwerking met een consortium van bedrijven, waaronder de Amerikaanse tak van Toyota, een ‘auto van de toekomst’ gemaakt. Daarin draait alles om internet.

Volgens Alcatel-Lucent en NG Connect - een samenwerkingsverband tussen meerdere bedrijven – is de auto van de toekomst een ‘multimedia-apparaat op wielen’. Ze hebben een concept ontwikkeld van hoe zo’n auto eruit moet komen te zien. Het resultaat is de ‘Connected Car’: een conceptwagen die uitgerust is met de nieuwste snufjes op het gebied van draadloze verbindingsmogelijkheden.

In deze futuristische vierwieler is er voor iedere passagier een eigen touchscreen dat toegang biedt tot verschillende toepassingen en informatiebronnen. Daarbij valt niet alleen te denken aan websites en e-mail. Zo kan er ook gekeken worden naar gestreamde video en opgenomen tv-programma’s, terwijl een andere passagier een online game speelt.

Het wordt volgens de makers zelfs mogelijk om verbinding te leggen met een webcam op het werk of thuis. De ouderwetse autoradio heeft ondertussen plaats moeten maken voor internetradio. En is er geen interessante zender, dan kan men altijd nog ter plekke nieuwe nummers downloaden en afspelen.

De bestuurder zelf heeft ondertussen beschikking over een hypermodern gps-systeem dat hem op de hoogte houdt van de laatste verkeers- en route-informatie. Op de website van Alcatel-Lucent en partners is een video te zien van deze auto van de toekomst. Men hoeft de modern ingerichte vierwieler voorlopig nog niet in de showroom te verwachten.