Planon, een Amerikaanse fabrikant van scanpennen, heeft een nieuwe serie scanpennen gelanceerd. De pennen uit de nieuwe DocuPen X-serie beschikken onder meer over hun eigen oled-schermpjes.

Planon heeft al de nodige scanpennen gefabriceerd, maar met de nieuwe X-serie gaat het bedrijf een stapje verder. Zo zijn de drie verse pennen net wat mobieler dan hun voorgangers, omdat ze elk beschikken over 64MB aan opslagcapaciteit. Met microSD-kaartjes is dit geheugen verder uit te breiden.

Deze pennen kunnen documenten scannen, zonder dat er direct een laptop of pc in de buurt moet zijn. Dat mág echter wel: via bluetooth zijn gescande bestanden direct over te hevelen naar laptops en smartphones. Via het nieuwe oled-scherm kun je de scans nu makkelijker een naam geven. Het display geeft desgewenst ook andere informatie weer, zoals het batterijniveau en de scaninstellingen.

De nieuwe pennen scannen op een resolutie van maximaal 600 dpi. Hoe lang de ingebouwde oplaadbare batterij meegaat, vermeldt het bedrijf niet. De prijs echter wel: die bedraagt 370 dollar voor het goedkoopste model, wat neerkomt op zo’n 250 euro. Naast deze X05 verkoopt Planon ook de DocuPen X10 (met autolader) en X50 (met extra software en luxe beschermetui): die moeten respectievelijk zo’n 260 en 296 euro opleveren.