Ryobo heeft een nieuwe, draadloze koptelefoon gelanceerd. De RP4530 SmartHeadphones is stevig te noemen en lijkt daarom ideaal voor bouwvakkers en suvivalaars.

Het enige nadeel aan deze koptelefoon is dat hij niet waterproof is, survivalen in waterrijke gebieden kan dan gevaarlijk zijn. Hij is daarentegen wel waterresistent, dus een milde regenbui zal hem geen kwaad doen. Wanneer de RP4530 SmartHeadphones helemaal is opgeladen gaat hij zo'n 24 uur mee. De oplaadtijd van zijn 4V Lithium-Ion batterij duurt zo'n vijf uur.

Deze koptelefoon is uitgerust met Electronic Noise Suppression, dat dus de omgevingsgeluiden onderdrukt. Tevens is hij voorzien van Voice Amplification Technology, dat de gebruiker in staat stelt om op korte afstand gesprekken met anderen te voeren.

De RP4530 SmartHeadphones van Ryobo heeft een auxiliary input en daarmee is hij dus compatibel voor mp3-spelers en ipods. Hij kan zo'n 25 dB produceren. Er zit een knop op om hem uit te zetten, zodat er energie bespaart kan worden. Deze koptelefoon kost bijna 50 euro.