Olympus heeft in de Verenigde Staten de tweede digitale Pen aangekondigd. Deze E-P2 volgt de E-P1 op, een Micro Four-Thirds camera die eerder dit jaar werd geïntroduceerd.

Dankzij het Micro Four-Thirds-systeem kunnen gebruikers ook bij deze camera objectieven verwisselen, terwijl de camera bijna net zo klein is als een compactcamera. Net als de E-P1, bevat de E-P2 over een flink aantal artistieke filters en een HD-videofunctie, waardoor hij bij uitstek geschikt lijkt voor creatieve fotografen die op zoek zijn naar een handzamer model dan de gemiddelde spiegelreflex.

De E-P2 is in veel opzichten hetzelfde gebleven als zijn voorganger. Wel heeft Olympus de meeste kritiekpunten van de E-P1 weggewerkt. Zo is er nu een accessoireslot onder de flitseraansluiting, waarop een elektronisch oculair kan worden aangesloten. In plaats van deze VF-2 kan men ook de EMA-1 aansluiten, een krachtigere microfoon die beter geluid moet opleveren bij filmopnames.

Ook is de videofunctie op een aantal punten verbeterd. Zo kan er nu ook tijdens het filmen gebruik worden gemaakt van constante autofocus. Verder heeft de nieuwe camera er twee extra artistieke filters bij gekregen en is hij dit keer in het zwart gespoten, waar zijn voorganger een metallic kleurtje had.

Nederlandse prijzen en verschijningsdatum zijn nog niet bekend, maar in de VS gaat de Olympus E-P2 1099 dollar kosten. Voor die prijs krijgt men de camera in combinatie met een lens en de VF-2.