Elektronicafabrikant Denon lanceerde woensdag een nieuwe Blu-ray-speler, die het bedrijf aankaart als een instapmodel. De prijs doet echter anders vermoeden.

De DBP-1610 is volgens Denon een Blu-ray-speler voor instappers. Maar het prijskaartje lijkt dit tegen te spreken. Het apparaat heeft namelijk een adviesprijs gekregen van 599 euro.

De DBP-1610 kan wel meer dan de gemiddelde Blu-ray-speler die voor een kwart van de prijs in de winkels ligt. Zo kan hij DivXHD- en AVCHD-films weergeven van gebrande cd’s, dvd’s en SD-kaarten. Dat is nuttig voor wie zijn eigen Full-HD camcorderopnames op het grote scherm wil toveren.

Daarnaast biedt Denons nieuwste blauwstraalspeler ondersteuning voor beeldverbeterende technieken als Deep Color en x.v. Color. Ook is het apparaat volgens de fabrikant geschikt als vervanger voor de oude cd-speler, omdat er hoogwaardige D/A-omzetters in zouden zitten en er een analoge stereo-uitgang aanwezig is.

Of deze extra’s echter 450 euro extra waard zijn ten opzichte van echte instapspelers, is maar zeer de vraag. Andere eigenschappen die Denon aanprijst – Full-HD upscaling van SD-materiaal, 1080p/24-ondersteuning en een ethernetpoort voor BD-Live-functies – zijn doorgaans ook op de goedkoopste spelers te vinden.