Sony Ericsson heeft de Xperia X10 onthuld. Dit Android-toestel zal in de eerste helft van 2010 in Nederland op de markt verschijnen.

De Xperia X10 zal de komende tijd het vlaggenschip voor Sony Ericsson zijn. Deze telefoon heeft een nieuw UX-platform dat in de loop der tijd zal worden uitgebreid met nieuwe functies en mogelijkheden. Het UX-platform is bovenop het open OS ontwikkeld en zorgt door de combinatie van entertainmentfunctionaliteit met 'signature applications', integratie van social mediaservices en een rijke grafische interface.

De Xperia X10 is overigens al voorzien van enkele nieuwe toepassingen zoals Mediascape en Timescape. De Mediascape maakt het mogelijk om muziek, foto's en video's te bemachtigen. Door deze toepassing is het mogelijk om content met derden te delen vanuit welke plek dan ook.

Facebook

De Timescape beheert alle communicatie met één persoon op één plek. Hiermee is het mogelijk om overzichtelijk door de gesprekken te bladeren en in één oogopslag Facebook, MySpace, Twitter, foto's, e-mails en teksten te bekijken.

Wat de Xperia X10 van Sony Ericsson moet gaan kosten is nog niet bekend. Het Android-toestel zal in de kleuren Sensuous Black en Luster White verkrijgbaar zijn.