Adapt Mobile brengt haar nieuwste pocketprojector naar Nederland. De fabrikant spreekt van een ‘high-end’ model, waarbij het interne geheugen is opgewaardeerd naar 4GB.

De ADPP-305 is een uiterst compacte projector. Met afmetingen van 128x60x30 millimeter past hij pardoes in de broekzak. Dat betekent echter niet dat het een beamer van likmevestje is, aldus de fabrikant. Met zijn kleine formaat tovert het nieuwe zakapparaatje toch een beeldresolutie van 800 bij 600 pixels tevoorschijn.

De nieuwe broekzakprojector volgt de ADPP-101 van Adapt Mobile op. Naast de resolutie is ook de lichtsterkte omhoog gegaan naar 45 lumen. Verder beschikt het nieuwe apparaat naast een standaard tv-ingang nu ook over een vga-aansluiting. Zo zijn er laptops en computers op aan te sluiten, maar ook iPhones of zelfs een spelcomputer als de Xbox 360.

Adapt Mobiles jongste telg kan overigens niet alleen externe beeldbronnen op de muur stralen, hij kan ook zelf dienstdoen als mp4-speler. Daarvoor is er 4GB aan opslagruimte beschikbaar, waarmee hij zijn voorganger vier keer in het stof laat bijten. De nieuwe pocketbeamer is echter geen koopje: de prijs bedraagt bijna 400 euro.