Twitter is allang niet meer alleen het domein van de zogenoemde early adopters. Elk zichzelf respecterende journalist, bekende Nederlander en zelfs een enkele minister maakt er tegenwoordig in ons land gebruik van.

Ook de vredelievende burger spuit inmiddels zijn ongezouten mening of laat de rest van de wereld weten dat hij op de bank voor de televisie hangt.

Het is dan eigenlijk ook niet verwonderlijk dat er nu een apparaat op de markt is verschenen dat op die trend inspeelt. De TwitterPeek is speciaal gemaakt voor het schrijven van tweets op eenzelfde manier zoals dat kan met een smartphone. En dat micro-bloggen is direct ook de enige functie die hij heeft. Het voordeel is dat het apparaat altijd aan staat en er dus altijd en overal een tweet geschreven kan worden.

De TwitterPeek is uitgerust met een volledig qwerty-toetsenbord. Helaas is hij tot dusver alleen compatibel in de Verenigde Staten. Er is een keus uit een TwitterPeek met een abonnement van een half jaar die 70 euro kost en een TwitterPeek met een levenslang abonnement voor zo'n 135 euro.