Wie zich stierlijk verveelt onder de douche, kan de verveling verdrijven door een tv in de badkamer neer te zetten. Een waterbestendige televisie is dan wel zo handig. Van die schermen zijn er voortaan ook grotere modellen verkrijgbaar in Nederland.

SplashVision, een Nederlandse distributeur van waterdichte televisies, had al de nodige badkamer-tv’s in het assortiment, maar de beelddiagonaal daarvan ging niet verder dan 17 inch.

Het bedrijf laat echter weten dat het haar aanbod uitbreidt met grotere televisies. Zo kan men nu ook een waterdicht scherm bestellen van maximaal 42 inch, Full-HD en wel. Het complete assortiment bestaat volgens SplashVision uit meer dan zestig waterbestendige televisies, die kunnen worden ingebouwd in de muur, of die als spiegel kunnen functioneren wanneer ze uit staan.

Het bedrijf gebruikt televisies van Samsung, die ietwat worden aangepast om niet direct van slag te raken zodra de luchtvochtigheid wat te hoog wordt. Op verzoek kunnen ze nog eens extra worden afgeschermd, om ook sauna’s te overleven.

Daarbij is het volgens SplashVision makkelijk om waterdichte speakers en extra apparatuur als Blu-ray-spelers aan te sluiten. Goedkoop zijn deze schermen echter niet: de prijzen beginnen bij 860. Wie onder de douche naar een 42-inch pixelpatser wil kunnen kijken, is zeker 4650 euro kwijt.