De verkopen van de Wii zijn in een vrije val geraakt, en direct steekt er weer een storm aan geruchten op over een mogelijke opvolger. Volgens een Franse gamesite zou er al in 2010 een nieuwe Wii komen, compleet met Blu-ray en HD-functies.

Volgens het Franse Logic Sunrise brengt Nintendo in het derde kwartaal van 2010 de opvolger van de Wii uit. Deze Wii 2 zou wereldwijd op dezelfde dag verschijnen. Volgens het gerucht wil Nintendo pas een maand voor lancering de eerste aankondiging de deur uit doen.

Het nieuws zou onbedoeld naar buiten zijn gebracht door de communicatieafdeling van Nintendo Frankrijk. De Wii 2 wordt volgens Logic Sunrise uitgerust met een Blu-ray-drive. Hiermee zijn HD-films af te spelen, maar ook games. Nintendo zou hiervoor kiezen om gamepiraterij tegen te gaan – de huidige Wii heeft daar nogal last van.

De Franse site rept met geen woord over eventuele compatibiliteit met de huidige generatie Wii-games. Maar het gerucht spreekt wel van een geplande geldterugregeling, waarbij men korting krijgt op de nieuwe Wii, door het oude model in te leveren.