De ene na de andere fabrikant probeert in te springen op de verbeterde ‘touchscreenvriendelijkheid’ van Windows 7. Ook Acer mengt zich in de strijd met haar nieuwe T230H – een multitouch pc-scherm van 23 inch.

Apples nieuwe Magic Mouse klinkt indrukwekkend, maar komt misschien als mosterd na de. De muis lijkt zijn beste tijd gehad te hebben. Aanraakschermen hebben de toekomst in pc-land, lijken Dell en HP te geloven. En nu blijkt dus ook Acer het hiermee eens te zijn.

Bleven de touchscreenmonitoren van Dell en HP nog steken op 21,5 inch, de T230H tilt de schermdiagonaal naar 23 inch. Met uitzondering van zijn multitouch-functionaliteit is de monitor vergelijkbaar met andere moderne pc-schermen. Zo heeft het paneel een resolutie van 1920 bij 1080 pixels.

Het Full-HD scherm biedt daarnaast een responstijd van 2ms en een dynamische contrastverhouding van 80.000:1. De T230H heeft verder aansluitingen voor hdmi-, dvi- en vga-stekkers. Het pc-scherm komt binnenkort van 349 euro in de winkels te liggen.