AMSTERDAM - Cisco, de fabrikant van de populaire Flip minicamcorders, komt met een kastje dat opgenomen video’s draadloos naar de tv stuurt.

Opnames van je Flip minicamcorder zijn op tv afspelen door het video-apparaatje direct op het scherm aan te sluiten. Maar als de opnames eenmaal zijn weggeschreven naar de pc, is dat niet zo eenvoudig meer. Daarom komt Cisco met de FlipShareTV. Daarmee kan men videobestanden op de computer draadloos naar de tv sturen.

FlipShareTV bestaat uit een kastje dat men op de tv aansluit, een afstandsbediening en een usb-stick die in de pc moet en die draadloos met het kastje communiceert. De usb-stick stuurt video’s uit Cisco’s eigen FlipShare-software naar het tv-kastje. Naast eigen opnames, kan men zo ook de opnames van vrienden en familie bekijken.

HD

Het tv-kastje is aan te sluiten met een composietkabel. Wie HD-clips in vol ornaat op het grote scherm wil toveren, kan ook een hdmi-kabel gebruiken. Wat de FlipShareTV precies gaat kosten en wanneer hij beschikbaar zal zijn, is nog niet bekend.