Bang & Olufsen heeft een nieuwe tv geïntroduceerd, die bijna vierkant is. Een derde van het ‘scherm’ is opgeofferd aan een platte surroundspeaker.

Hoewel de nieuwe BeoVision 10 een breedbeeldtelevisie is, ziet hij eruit als een vierkant. Althans, bijna: officieel is de tv – met zijn hoogte van 94,5 centimeter en een meter breedte – nog net een rechthoek.

De onderste helft – of liever: een derde – van het paneel wordt ingenomen door een speaker. Deze luidspreker levert volgens Bang & Olufsen surroundgeluid en zou opvallend krachtig zijn voor zijn slanke lijn.

Led
De rest van de tv bestaat uit een 40-inch, Full-HD beeldscherm met een verversingssnelheid van 200/240Hz. Het scherm heeft een edge-lit led-backlight. Er zijn twee hdmi-aansluitingen aan boord en ook beschikt de tv over een HD-televisietuner. Of die laatste ook in Nederland te gebruiken is, valt nog te bezien.

Wie de aparte televisie niet in het interieur vindt passen, kan het stoffen paneel voor de speaker vervangen. Deze panelen zijn verkrijgbaar in de kleuren zwart, wit, zilver, donkergrijs, blauw en oranje.

De televisie wordt geleverd met een onopvallend platte muurbeugel, die links- of rechtsachter de tv gemonteerd kan worden. Hierdoor is de tv 45 graden naar links of rechts te draaien. De designtelevisie kost ongeveer 6000 euro. Voor 750 euro extra wordt de BeoVision 10 uitgerust met een gemotoriseerde voet.