Fitbit wil "zo snel mogelijk" een eigen appwinkel openen met daarin apps voor wearables. Het bedrijf is van plan om daarvoor onderdelen van het door Fitbit overgenomen Pebble te gebruiken.

Dat heeft Fitbit-CEO James Park gezegd in een interview met The Verge op de gadgetbeurs CES in Las Vegas. Park heeft naar eigen zeggen "veel van de kinken in de kabel" die er zijn voor het opstarten van een appstore overwonnen.

Pebble heeft in zijn vijfjarige bestaan zo'n 14.000 apps van derde partijen verzameld in een eigen appstore. Park wil dat er een soortgelijke store komt voor alle Fitbit-apparaten.

Die store zou niet alleen worden gevuld met sportapps, waarmee bijvoorbeeld fitnesstrainingen kunnen worden bijgehouden, maar ook simpelere apps, zoals een app die de gebruiker eraan herinnert dat hij of zij een pil moet nemen.

Probleem is dat de Fitbit-fitnesstrackers op dit moment niet de software hebben om er apps op te laten draaien. Vermoedelijk komt het bedrijf binnenkort met een eigen smartwatch die niet alleen bedoeld is voor sporten.

Bekijk alle berichtgeving vanaf gadgetbeurs CES in ons dossier.