De Franse startup Moona heeft tijdens gadgetbeurs CES slimme kussenvulling gepresenteerd, die het hoofd tijdens het slapen koel kan houden.

Dat meldt Mashable. De vulling wordt gekoppeld aan een klein apparaat dat naast het bed staat. Het water wordt op een temperatuur van ongeveer achttien graden Celsius gebracht en daar op gehouden. Doordat het water in een gesloten omgeving beweegt, kan de temperatuur gelijk blijven.

Door deze methode zouden mensen beter kunnen slapen, omdat temperatuur ook een rol kan spelen bij goed slapen, naast de tijd en de hoeveelheid licht.

Daarnaast kan de kussenvulling gebruikt worden om rustig wakker te worden, door de temperatuur iets omhoog te brengen. Door een warmer kussen kunnen mensen vaak eerder wakker worden.

Bewegingssensor

De kussenvulling bevat tevens een ingebouwde bewegingssensor. Daarmee worden de bewegingen van het hoofd gevolgd. Moona beweert dat wanneer de vulling merkt dat een persoon eerder wakker wordt dan gepland, wat aan de bewegingen zou kunnen worden afgelezen, het systeem het kussen automatisch koeler kan maken.

Dat systeem is gekoppeld aan een smartphone-app, die de slaappatronen van de gebruiker opslaat en als referentiekader gebruikt.

Bekijk alle berichtgeving vanaf gadgetbeurs CES op ons dossier.