Razer onthult tijdens CES een laptop met drie schermen, genaamd Project Valerie. Ook kondigt de fabrikant een beeldprojectiesysteem aan, genaamd Project Ariana.

Project Valerie beschikt over drie monitors van 17,3-inch met een 4K-display die is voorzien van Nvidia G-Sync-technologie. De schermen hebben een kijkhoek van 180 graden.

Het prototype maakt gebruik van een zelfontwikkeld activatiemechanisme. Elk display schuift automatisch uit de zijkant van het hoofdscherm omhoog en klikt in zijn plaats. 

Het apparaat is onder meer voorzien van het koelsysteem van Razer en de GeForce GTX 1080 van Nvidia. Daardoor is de laptop geschikt voor gebruik in combinatie met virtualrealitybrillen Oculus Rift en HTC Vive.

Deze laptop heeft twee extra uitschuifbare 4K-schermen
Deze laptop heeft twee extra uitschuifbare 4K-schermen

Project Ariana

Razer werkt daarnaast samen met Philips aan Project Ariana, een beeldprojectiesysteem. De HD-projector maakt gebruik van een visooglens en verwerkingsmogelijkheden die de muur achter het beeldscherm kleur meegeven.

De kleuren worden gebaseerd op de kleuren die op het scherm weergeven worden. Twee dieptegevoelige 3d-camera’s houden rekening met de meubels in de kamer tijdens het projecteren van de kleuren. Het gaat hier echter nog om een prototype.

Bekijk alle berichtgeving vanaf gadgetbeurs CES op ons dossier.