Samsung heeft wereldwijd ruim vijf miljoen exemplaren van zijn Gear VR-brillen verkocht.

Tijdens de persconferentie van het bedrijf op gadgetbeurs CES maakte Samsung voor het eerst verkoopcijfers over de virtualrealitybrillen bekend.

Het gaat om alle modellen gezamenlijk. Samsung brengt sinds 2014 brillen uit in de Gear VR-lijn. In totaal heeft Samsung vier modellen uitgebracht die passen bij de smartphones van het bedrijf uit diverse periodes. De Gear VR werkt alleen als er een smartphone in geschoven wordt.

Uitdagend jaar

Tijdens de persconferentie van Samsung stelde het bedrijf dat 2016 een uitdagend jaar was geweest. Samsung werd in verlegenheid gebracht toen het de Galaxy Note 7 moest terugroepen en het toestel compleet uit de handel werd gehaald omdat de accu kon vlamvatten.

"We gaan door met het interne en externe onderzoek om uit te vinden wat er gebeurd is en ervoor te zorgen dat het niet nog een keer gebeurt", aldus het bedrijf. De resultaten van deze onderzoeken worden volgens Samsung zeer binnenkort verwacht.

Wearables en tv's

Tot slot liet het Zuid-Koreaanse bedrijg weten dat de Gear-wearables 'zeer binnenkort' ook te gebruiken zijn in combinatie met een iPhone. De iOS-app van Samsung werkt dan met de Gear S2, S3 en S3 Special Edition. Een dag eerder kondigde Samsung al nieuwe QLED-tv's aan.

Volg al het nieuws rond gadgetbeurs CES op ons dossier