LG heeft een nieuwe OLED-televisie gepresenteerd die slechts 2,57 millimeter dik is.

Het apparaat wordt met magneten aan de muur gehangen, toonde LG woensdag op gadgetbeurs CES in Las Vegas.

Het apparaat heet OLED TV W, waarbij de W staat voor Wallpaper (behang). Dit omdat de dunne televisie als behang aan de muur wordt geplakt.

Met een platte kabel wordt het display vastgekoppeld aan een basisstation onder de televisie, dat ook dient als geluidssysteem. Hieruit kan ook Dolby Atmos-geluid komen. Die geluidsstandaard is inmiddels beschikbaar bij ongeveer 150 Hollywood-films op Blu-Ray.

HDR

Net als eerdere OLED-televisies van LG moet de W, in formaten van 77 en 65 inch, weer diepe zwartwaarden en intense kleuren vertonen. De nieuwe televisie van LG ondersteunt ook twee nieuwe standaarden voor beelden in High Dynamic Range (HDR), waarbij een hoger contrast wordt getoond.

Op de televisie staat WebOS 3.5, een nieuwe versie van het besturingssysteem dat onder meer ondersteuning invoert voor 360-graden-video's.

De prijs en verschijningsdatum van de nieuwe televisie zijn niet bekend. Momenteel kost de duurste OLED-televisie van LG, in een formaat van 65 inch, zo'n 7.000 euro. Een model van 77 inch ligt zelfs voor 20.000 euro in de winkel.

Bekijk al het nieuws van gadgetbeurs CES op ons dossier