Autobedrijf Faraday Future heeft voor het eerst zijn eigen elektrische productieauto getoond. Het voertuig is voorzien van speciale zelfrijdfuncties. 

De auto kan een parkeerplek opzoeken en zichzelf hier neerzetten, vertelt Faraday Future op de gadgetbeurs CES in Las Vegas. Op een volle accu kan het voertuig rond de 600 kilometer rijden. 

Volgens Faraday Future heeft de FF91 een kracht van 1.050pk. Hij kan in 2,39 seconden optrekken naar 100 kilometer per uur. Op de auto zitten 10 camera’s en meerdere sensoren, zodat hij de positie op de weg en obstakels kan identificeren.

De demonstratie van de beloofde zelfrijdfuncties verliep tijdens CES niet geheel volgens plan. Het bedrijf slaagde er in om de auto zichzelf te laten inparkeren op een parkeerplaats, maar op het podium ging dit mis.

2018

Het getoonde voertuig is volgens het bedrijf niet de definitieve versie. Die zal op een nog onbekende datum pas worden gepresenteerd. In 2018 moeten de eerste auto’s worden geleverd, maar het betreft een beperkte oplage van 300 modellen.

Een prijs voor de auto is ook nog niet genoemd, maar het voertuig is wel al te reserveren. Daarvoor moet een borgsom van 5.000 dollar worden betaald. 

Faraday Future bleek zich onlangs in zwaar weer terecht te zijn gekomen, omdat een geldschieter achteraf geen financiering kon bieden. Plannen voor een fabriek in het Amerikaanse Nevada werden stilgelegd.

Meer nieuws vanaf gadgetbeurs CES lezen? Kijk dan in ons dossier.