Gaminglaptop Acer Predator 21 X met gebogen 21 inch scherm en twee videokaarten is vanaf februari te bestellen voor net geen tienduizend euro.

Acer presenteerde zijn Predator 21 X al in augustus, maar details als de prijs ontbraken nog. Die heeft Acer tijdens gadgetbeurs CES in Las Vegas bekend gemaakt.

Het gebogen 21 inch scherm van de laptop heeft een resolutie van 2560 x 1080 pixels en daarmee een beeldverhouding van 21:9. De laptop heeft twee exemplaren van de Nvidia GTX 1080-videokaart, één van de snelste van dit moment.

De grote laptop is daarnaast uitgerust met een volledig mechanisch toetsenbord. Het numerieke vlak kan omgekeerd worden en is dan een touchpad.

Vijf ventilatoren en twee subwoofers

Het apparaat draait op een nieuwe Intel Core i7-chip uit de zevende generatie, biedt ruimte voor maximaal 64 GB werkgeheugen en heeft nieuwe usb-c-poorten met Thunderbolt 3. Net als de dinsdag aangekondigde gebogen gamingmonitor heeft ook deze laptop oogtracking.

Het geheel wordt koel gehouden met vijf ventilatoren en de laptop heeft vier speakers en twee subwoofers. De Predator 21 X weegt net geen 8 kilo.

Acer vernieuwde ook zijn minder hoog geprijsde Predator X 17. Die 17 inch gaminglaptop heeft nu ook de nieuwste Intel Core i7-chip, een enkele Nvidia GTX 1080 en biedt keuze uit een scherm met een resolutie van 3840 x 2160 pixels. De X 17 is ook vanaf februari te bestellen vanaf 2.999 euro.

Meer nieuws vanaf gadgetbeurs CES lezen? Kijk dan in ons dossier.