Het techbedrijf Motiv gaat een fitnesswearable uitbrengen die in een ring zit verwerkt. Daarmee is de gadget compacter dan de gebruikelijke fitnesstrackers in armbanden.

De ring houdt met sensoren bij hoeveel stappen een gebruiker op een dag maakt. Daarnaast wordt de hartslag van de drager door de gadget gemeten. De ring kan hierdoor aangeven hoeveel calorieën er worden verbrand. 

Volgens maker Motiv is de gadget tot vijf meter waterdicht. Op een volle accu moet de ring het drie tot vijf dagen volhouden. Een ingebouwd lampje geeft aan of er notificaties op een gekoppelde smartphone binnenkomen.

iOS

Motiv begint op dinsdag met de voorverkoop van de ring, die voor 199 dollar (ongeveer 190 euro) wordt aangeboden. De wearable zal in eerste instantie alleen werken met iOS-apparaten. In de lente van 2017 worden de eerste exemplaren verzonden.

Startups brachten in de afgelopen jaren vaker slimme ringen uit, waaronder een NFC-ring die op andere apparaten kan reageren. Daarnaast waren er meerdere ringen met fitnessfuncties, die daarvoor sensoren in een groot 'juweel' stopten.

Bekijk alle berichtgeving vanaf gadgetbeurs CES op ons dossier.