Podcast: Hoe Samsung weer cool wordt en Netflix zoekt naar werelddominantie

In de podcast De week van NUtech bespreekt de techredactie van NU.nl het belangrijkste technieuws van de afgelopen week. Deze aflevering bespreken we de trends en verrassingen van gadgetbeurs CES.

Klik hier om de aflevering als mp3 te downloaden (15 MB) of luister hieronder via Soundcloud.

Het is ook mogelijk om je te abonneren op de podcast via iTunes of met deze RSS-feed via andere podcast-apps. Lees hier hoe dat precies werkt en bekijk de lijst met beste podcasts van het internet.

Beluister de podcast:

Samsung

Samsung heeft de afgelopen jaren flinke klappen gehad. De smartphones van het bedrijf werden niet altijd positief ontvangen en de verkopen liepen terug. Sinds vorig jaar herstelt het bedrijf zich wat betreft zijn imago weer wat, op CES werd duidelijk dat het bedrijf het over een andere boeg gooit. Innovatie en kwaliteit staan weer voorop, zoals bij een indrukwekkende slimme riem (foto). 

Virtual reality

We horen al jaren veel over virtual reality, maar op gadgetbeurs CES werd ook getoond wat er mogelijk is. Zo laten bedrijven zien hoe we sporten een stuk leuker kunnen maken als we virtueel iets anders aan het doen zijn en probeerden we een sociaal netwerk in virtual reality.

Netflix

Streamingdienst Netflix maakte afgelopen week bekend dat zijn zelfgeproduceerde films en series nagenoeg wereldwijd beschikbaar zijn gemaakt. Dat betekent dat Netflix in één klap actief is in nog eens 130 landen. Het bedrijf laat het daar echter niet bij en strijdt voor wereldwijde rechten op het gehele aanbod, ook aangekochte films en series. Gaat dat lukken?

Alle voorgaande afleveringen van De week van NUtech zijn hier te vinden. Heeft u nog geen podcast-app? Bekijk dan onze lijst met de vijf beste podcast-apps voor iOS en Android.

Tip de redactie