WOKING - Fans van Fernando Alonso zullen volgend seizoen even moeten wennen. De Spaanse wereldkampioen heeft namelijk besloten om een nieuw helmdesign te gebruiken. Het traditionele blauw wordt vervangen door chroom.

Hoeveel nieuwe werkgever McLaren met deze beslissing te maken heeft is niet meteen duidelijk, maar insiders twijfelen er niet aan dat het Britse team “lichte” dwang uitoefende om het blauw op de helm van de Spanjaard te verwijderen. Die kleur zou de fans namelijk te veel herinneren aan zijn loopbaan bij Renault.

Het Franse team reed de voorbije jaren immers rond in geel/blauwe wagens. Deze laatste kleur werd toegevoegd op vraag van hoofdsponsor Mild Seven en zal door de komst van ING hoogstwaarschijnlijk verdwijnen. Dat weerhield Alonso er niet van om het blauw op zijn helm, dat symbool stond voor zijn geboorteregio Asturië, te vervangen door chroom. Een kleur die veel beter bij de McLaren zal passen.

Bij zijn eerste test eind december droeg Alonso overigens ook niet zijn gekende helm. De Spanjaard gebruikte toen een wit exemplaar om de sponsors van Renault en McLaren niet tegen de borst te stoten.