JEREZ - Als het van McLaren afhangt zit wereldkampioen Fernando Alonso volgende week voor het eerst hun F1-wagen. Het Britse team heeft Renault verzocht om het contract van de Spanjaard vervroegd te beëindigen.

"We willen Fernando heel graag nog dit jaar in onze wagen zien rijden. We hebben Renault gevraagd om dat mogelijk te maken, maar we rekenen er niet echt op dat hij volgende week zal testen in Jerez. We zullen de beslissing van Renault respecteren, maar zullen blijven vragen om Fernando vroeger te laten gaan", aldus McLaren-baas Martin Withmarsh.

Intussen vertrouwt McLaren het testwerk toe aan testrijder Pedro De la Rosa en debutant Lewis Hamilton. Die laatste toonde zich donderdag tijdens de tweede testdag in Jerez alvast de snelste rijder. De jonge Brit was meer dan een seconde sneller dan Renault-rijder Giancarlo Fisichella, maar reed ongetwijfeld met weinig benzine en veel vers rubber.

Opvallende aanwezige op de tweede testdag in Jerez was Kimi Raïkkönen. De Fin dook op in de pitbox van zijn nieuwe werkgever, maar kroop nog niet in de Ferrari. Niet omdat McLaren de Fin nog geen toestemming heeft gegeven, maar omdat Ferrari het Britse team niet heeft gevraagd om 'The Iceman' vroeger te laten gaan.