BARCELONA - Ferrari toonde zich deze week onbetwist het snelste team tijdens de eerste reeks wintests. Op het circuit van Barcelona waren Felipe Massa en Luca Badoer drie dagen lang ongrijpbaar voor de concurrentie.

De snelste tijden van Felipe Massa en Luca Badoer zijn ongetwijfeld een opsteker voor het Italiaanse team, dat dit seizoen naast de beide wereldtitels greep. Al moeten ze bij Ferrari ook niet te snel gaan juichen. Concurrenten Renault, McLaren, BMW, Red Bull en Honda maakten deze week namelijk voor het eerst kennis met de Bridgestone banden en toptijden zaten er voor hen dus nog niet in.

Rookies

Bovendien maakten bij Renault en McLaren enkele nieuwelingen hun opwachting. Bij Renault maakten Heikki Kovalainen en Nelson Piquet Junior hun opwachting. McLaren werkte verder aan de opleiding van Lewis Hamilton. Nieuwe gezichten waren er ook nog te bespeuren bij Toyota (Kobayashi), BMW (Glock), Red Bull (Ammermuller) en Honda (Rossiter).

Naast al deze rookies waren er ook enkele rijders die kennis maakten met hun nieuwe werkgever. Mark Webber nam bijvoorbeeld voor het eerst plaats in de Red Bull. Anthony Davidson ruilde zijn Honda in voor de Super-Aguri Honda en Christian Klein begin zijn nieuwe job als testrijder bij Honda. Opvallende afwezigen op het circuit van Barcelona waren wereldkampioen Fernando Alonso en Kimi Raïkkönen. Zij mogen pas na 1 januari voor hun nieuwe werkgever aan de slag gaan.

Volgende week wordt er opnieuw getest. Dan keer trekken de teams naar het circuit van Jerez de la Frontera.