SUZUKA - Na zijn twaalfde plaats in Shanghai volgde de dertiende plaats in de Grote Prijs van Japan. Robert Doornbos reed ook zijn tweede race in het Formule 1-seizoen 2006 voor Red Bull uit. De dertiende plaats was het maximaal haalbare, na wat problemen met de koppeling bij de start.

"Een mooie race, maar meer dan deze klassering zat er niet in", zei de 25-jarige Rotterdammer, die de laatste drie races van het seizoen de plaats van Christian Klien mocht overnemen.

Albers

Waar Doornbos in Suzuka de streep haalde (op een ronde van winnaar Fernando Alonso) stond Christijan Albers met de Spyker MF1 snel aan de kant. Na twintig ronden was het avontuur voor de Nederlander voorbij. De achterkant van de bolide brak af.

"We zullen moeten uitzoeken wat er precies is gebeurd. Jammer voor de jongens die dit weekeinde zo hard hebben gewerkt aan de wagen. Ik hoop in Brazilië nog wat te laten zien", zei de teleurgestelde Albers, die vanaf de zestiende plaats van start ging.

Start

Doornbos passeerde Albers in ronde negen. "Bij de start had ik wat problemen met de koppeling, waardoor ik bij het wegrijden twee plaatsen verloor", zei de nummer achttien van de startopstelling.

"Na China kan ik opnieuw tevreden terugkijken op mijn race. Ik hoop dat er in Brazilië wat meer in het vat zit", keek Doornbos vooruit naar de laatste Grand Prix van het seizoen.