INDIANAPOLIS - De Duitser Michael Schumacher heeft zaterdag de pole-position veroverd voor de Grote Prijs van de Verenigde Staten. Op het circuit van Indianapolis liet de veelvoudig wereldkampioen in de Formule 1 in zijn Ferrari met 1.10,832 duidelijk de snelste tijd noteren.

Zijn Braziliaanse teamgenoot Felipe Massa eindigde met 1.11,435 als tweede, voor de Italiaan Giancarlo Fisichella in zijn Renault (1.11,920). De regerend wereldkampioen Fernando Alonso uit Spanje liet met 1.12,449 in zijn Renault de vijfde tijd noteren.

Albers

Cristijan Albers deed het met een tijd van 1.12,854 goed in de kwalificatie. In zijn Midland mag de Nederlandse autocoureur zondag van de veertiende plaats starten. Albers was content met zijn prestatie, maar wilde ook niet te vroeg juichen. "Op papier ziet het er misschien goed uit, maar we hebben nog veel werk te doen. Morgen moet het immers gebeuren. Misschien kunnen we vandaag een beetje feest vieren, maar voor de kwalificatie krijgen we geen punten. We moeten ons concentreren op een goede race", reageerde Albers.